Η εταιρεία ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό «Εργασίες αποκατάστασης στο διατηρητέο Μέγαρο Λόγγου, Θεσσαλονίκη». 

 

Το Μέγαρο Λόγγου, γνωστό και ως "Κόκκινο Κτίριο", βρίσκεται στη ΒΔ γωνία της Πλατείας της Αγίας Σοφίας, και πιο συγκεκριμένα στη διεύθυνση Αγίας Σοφίας 31 και Ερμού, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο κατασκευάστηκε την περίοδο 1926-1928, από την ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία «Νέων Χωρών» με επιβλέπων μηχανικό τον Π. Στάη και αποτελεί έργο του αρχιτέκτονα L. Gennari. Μετά από την νέα άδεια ανέγερσης του 1925, το κτίριο πέρασε στην τελική του μορφή και αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα, ισόγειο και 3 ορόφους. 

 

Οι εργασίες, συνοπτικά, όπως αναφέρονται στη διακύρηξη της δημοπρασίας, είναι αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ενισχύσεις φέροντος οργανισμού, κατασκευή δικτύων ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης, κατασκευή αρχιτεκτονικών τελειωμάτων (επιστρώσεις δαπέδων, επενδύσεις, βαφές, τοποθέτηση ειδών υγιεινής και σταθερού εξοπλισμού), συντήρηση ή αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων και προμήθεια, εγκατάσταση κινητού εξοπλισμού και επίπλωσης, κατασκευή ημιώροφο, και τέλος συντήρηση/ανακατασκευή σημαντικών αρχιτεκτονικών στοιχείων όπως οι οροφογραφίες και οι όψεις του κτιρίου.